Benny Backeby

26 nov, 2013

Kl 07:36

Ordförande:

Benny Backeby, 38 år hemmahörande i Alfta.
Varit styrelsens sekreterare i 3 år, tar över efter Bertil Nääs.
Har ett brinnande intresse för fiske och vattenvård, är främst känd bland fiskare som betesbyggare.
För tillfället så är det endast flugfisket som gäller och gärna efter gädda, men han tar gärna fram det lätta spöet i jakt på en svartå-öring eller harr.

- Att ta över ordförandeklubban ser jag som en utmaning. Avgående ordförande har fört föreningen framåt exemplariskt, och jag kommer att driva den vidare i samma riktning. 
Föreningen har ett ansvar/uppdrag att gynna fisken och dess fiskare på en lokal nivå, där fiskerättsägarna som upplåtit fiskerätten till föreningen och lokalbefolkningen verkar och bor. Nästa ansvarsområde/uppdrag är det kommunala och även det globala via turismnäringen. Här känner jag att jag kan utmana andra fiskevårdsområden i kommunen till att bli bättre på att marknadsföra sig och förbereda och vårda sitt vatten, så de håller för ett ökat fisketryck.

Sekreterare

Magnus Åsentorp, 37 år.

Har varit föreningens webbansvarig i ett antal år, och har därmed haft inblick i föreningens arbete. 

Har ett enormt intresse för flugfiske och vattenvård, är ordförande i Woxnadalens Flugfiske, involverad i Älvräddarna och nyligen invald i Hans Lidman Sällskapets styrelse.


- Genom att vårda våra akvatiska miljöer gynnar man inte bara fisken och övrigt liv under ytan, utan även livet ovan ytan runt vattnet, d.v.s hela ekosystemet, det hela hänger ju som bekant ihop.
Och i slutändan betyder ju detta att vi får ett bättre fiske för lokalbefolkning och turister.comments powered by Disqus